Menu
Novak Djokovic får ikke sjansen til å spille Australian Open som starter mandag. Årsaken er at serberen fikk sitt visum til Australia kansellert. Foto: Mark Baker / AP / NTB

Novak Djokovic får ikke delta i Australian Open

Federal Court of Australia opprettholder avvisningen av Novak Djokovics visumsøknad. Dermed får ikke serberen delta i Australian Open, som starter mandag.

Av NTB | 16.01.2022 08:06:05

Sport: Domstolen opplyser samtidig at en full begrunnelse vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Høringen i den australske domstolen startet natt til søndag norsk tid. Høringen ga Djokovic sjansen til å argumenterte for at innvandringsminister Alex Hawkes avgjørelse om å tilbakekalle visumet hans må kjennes ugyldig. Like før klokken 5 søndag morgen norsk tid var rettsmøtet over.

I retten hevdet advokaten som representerte Hawke og australske myndigheter, at Djokovic har en historie med å ignorere koronatiltak. Advokat Stephen Lloyd viste til at Djokovic testet positivt for korona forrige måned, for deretter å bli intervjuet og ta av seg munnbindet for å bli avbildet like etter.

Serberen er ikke vaksinert, men dro til Australia etter å ha fått det han mener er et medisinsk unntak fra vaksinekravet.

Djokovic har vunnet turneringen ni ganger.