Menu
Nottingham Forest er klar for Premier League etter seier over Huddersfield i opprykksfinalen søndag. Foto: Zac Goodwin / PA via AP / NTB

Nottingham Forest vant «milliardkampen» – rykket opp til Premier League

Nottingham Forest slo Huddersfield 1-0 og sikret med det opprykk til Premier League. Med opprykket kommer også en milliardsum inn i klubbkassa.

Av NTB | 29.05.2022 19:30:56

Sport: Opprykkskampen til Premier League er kjent som «fotballens mest lukrative» for laget som går seirende ut. Nottingham Forest kan nå vente seg en sum på snaue 2 milliarder kroner neste sesong.

Det er ligaens lukrative TV-avtale, samt reklameinntekter som gjør at selv de dårligst rangerte lagene tjener svært godt på å spille i den øverste divisjonen.

Nottingham Forest spilte sist i Premier League i 1998/99-sesongen. Da hadde de spilt der i fem strake sesonger. Nå er de tilbake i det gjeve selskap ledet av manager Steve Cooper. Et selvmål like før pause ble avgjørende mot Huddersfield.

– Jeg er så stolt av spillerne, trenerne og supporterne Vi har vært fantastiske denne sesongen og vi var uheldige som ikk egreide direkte opprykk, sa Nottingham-kaptein Joe Worrall til Sky Sports.

– Vi har ventet lenge på dette, fortsatte han.

Fra før har Fulham og Bournemouth sikret opprykk.

Huddersfield øynet opprykk etter at de i 2019 måtte ta turen ned, men måtte skuffet se opprykket ryke for denne gang.

Med 20 minutter igjen gikk Jonathan Hogg i bakken inne i feltet, men dommeren valgte i stedet å gi gult kort til Huddersfield-spilleren for filming. TV-bildene viste at det var kontakt, men videodømmingsverktøyet VAR endret ikke dommer Jonathan Moss’ avgjørelse.

Derfra og ut handlet det meste om å forsvare ledelsen for Nottingham Forest, noe de klarte og med det kunne juble vilt for opprykk.

De numrene er noe senket i forbindelse med koronapandemien, men det er ventet at grunnsummen skal ligge tett på 2 milliarder. Flere faktorer vil være med på å øke den summen utover i sesongen som kommer.

Deretter vil de tjene mer om de holder seg i ligaen i årene som følger.

Etter en jevnspilt første del av kampen kom det første målet etter 43 minutter. Levi Colwill forsøkte å klarere et innlegg fra Manchester United-utlånte James Garner, men ballen traff i stedet kneet og gikk i eget mål. Det var helt utakbart for Huddersfield-keeper Lee Nicholls.

I 2020 konkluderte revisjonsselskapet Deloitte med at de nyopprykkede lagene til Premier League den sesongen tjente mellom 1,6 og 3,2 milliarder kroner.

(©NTB)

Flere nyheter: