Menu
Nottingham Forest har kjøpt spissen Taiwo Awoniyi fra Union Berlin. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Nottingham Forest forsterker før PL-returen – slo overgangsrekorden

Nottingham Forest forbereder seg på å spille i Premier League for første gang siden 1999. Klubben sikret seg spissen Taiwo Awoniyi for en rekordsum lørdag.

Av NTB | 25.06.2022 14:31:28

Sport: Den nigerianske spissen kommer fra Julian Ryersons klubb Union Berlin og har signert en femårsavtale med Nottingham Forest.

Den tradisjonsrike klubben bekrefter på sitt nettsted at overgangen er klubbens dyreste noensinne. Nyhetsbyrået AP melder at nigerianeren koster 17 millioner pund, noe som tilsvarer over 200 millioner norske kroner.

– Jeg er veldig glad for å være her i Nottingham Forest. Det har alltid vært min drøm om å spille i Premier League, sier Awoniyi.

Spissen var i Liverpool fra 2015 til 2021, men ble lånt ut til flere forskjellige klubber og spilte aldri en tellende kamp for laget fra Merseyside.

Etter et vellykket låneopphold til Union Berlin i 2020/21-sesongen, kjøpte den tyske klubben spissen. Det kostet tyskerne 6,5 millioner pund ifølge The Athletic. Ifølge nettstedet sikret Liverpool en videresalgsklausul på 10 prosent for spissen.

(©NTB)