reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Danny Ings (til v.) feirer sammen med Michael Obafemi etter å ha scoret det første målet i Southamptons 3-0-seier borte mot Norwich. Foto: Richard Heathcote, AP / NTB scanpix

Norwich nærmere nedrykk, Southampton vant 3-0

Norwich startet forrykende i sin første Premier League-kamp siden 7. mars, men strikkmotoren holdt ikke lenge da Southampton vant 3-0.

Av NTB | 19.06.2020 21:04:12

Sport: Mål av Danny Ings, Stuart Armstrong og Nathan Redmond i 2. omgang berget langt på vei eliteserieplassen for gjestene, mens Norwich ble skjøvet et nytt stykke mot avgrunnen. Tabelljumboen har seks poeng opp til trygg plass selv før resten av den 30. serierunden spilles.

– Med den rare rammen rundt kampen handlet det om å tilpasse seg, og det gjorde vi veldig bra. Da jeg traff tverrliggeren i første omgang, tenkte jeg at jeg var rusten, men jeg er glad for at jeg ikke ga meg. Det var fint å være tilbake, og jeg håper vi ga folk litt glede, sa Ings til Sky Sports.

Alexander Tettey, som startet forrige Norwich-kamp, ble fredag sittende på benken selv om hjemmelaget byttet fem mann.

Norwich har i godt over tre måneder vært alene på bunn med sine 21 poeng, men laget så ut til å ha hastverk med å bøte på det da kampen ble sparket i gang. De ti første minuttene ble Southampton trykket tilbake, og hjemmelaget hadde over 75 prosent ballbesittelse.

Southampton, som har hentet brorparten av sine poeng på bortebane, spilte seg inn i kampen etter hvert i solskinnet på Carrow Road, og det var gjestene som kom til sjanser.

I det 49. minutt fikk Ings en ny sjanse, og da skrudde han ballen i mål. Etter et innkast og en klareringsnikk var Southampton-spillerne først inn i situasjonene. Via Redmond, Michael Obafemi og Armstrong havnet ballen hos Ings, som skrudde ballen forbi Tim Krul.

Bare fem minutter senere sto det 0-2, etter at Ings sto for assist til Armstrong. Sistnevnte skar inn fra høyre og sendte et flatt skudd i mål ved nærmeste stolpe.

Ings var involvert igjen da det ble 3-0. Han spilte fram Obafemi, som i sin tur fant Redmond. Han dro seg fri fra de passive Norwich-stopperne og sendte et diagonalskudd i mål.

Norwich hadde tidligere jublet et øyeblikk for redusering til 1-2, men Mario Vrancic var i klar offside da han scoret etter et hjørnespark.

I helgens runde, som i de to hengekampene onsdag, er spillernes navn på ryggen erstattet av «Black Lives Matter».

Den klart største i første omgang kom etter 33 minutter, da midtstopper Jack Stephens brøt på midtstreken og raidet mot et Norwich-lag som var på vei framover. 20 meter fra mål slapp han ballen til Ings, som skrudde den i tverrliggeren helt borte i krysset. Den var langt utenfor keepers rekkevidde.

Som i alle kamper var det ett minutts stillhet for virusofrene før avspark, mens spillerne sto rundt midtsirkelen. Da lagene hadde stilt opp i formasjonene, gikk de alle ned på kne noen sekunder i en antirasismemarkering. Gjestenes Michael Obafemi holdt også en knyttet neve i været.

(©NTB)

Flere nyheter: