reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Norwegian-fly som er satt på bakken på Oslo lufthavn på grunn av koronakrisen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Norwegian varsler behov for flere milliarder

Norwegian varsler i en rapport at flyselskapet vil trenge rundt 2,2 milliarder kroner i ny kapital i løpet av andre kvartal neste år.

Av NTB | 09.06.2020 14:34:00

Fritid: I årsrapporten for 2019, som ble lagt fram tirsdag, kommer selskapet med anslag for tiden som kommer. Ifølge E24 anslår Norwegian at selskapet ved fortsatt koronakrise, reiserestriksjoner og lav etterspørsel i løpet første kvartal 2021 ikke vil ha tilstrekkelig arbeidskapital.

I løpet av andre kvartal ventes behovet å være 2,2 milliarder kroner. Selskapet venter å hente inn denne kapitalen blant annet gjennom tilleggsfinansiering og salg eller refinansiering av eiendeler, ifølge rapporten. Dersom koronarestriksjonene heves og etterspørselen tar seg opp, vil kapitalbehovet være lavere enn i den dvalesituasjonen selskapet er i nå, heter det.

Ifølge Finansavisen har Norwegian et hittil urealisert tap på 730 millioner kroner på såkalt hedging av drivstoff.

Norwegian har innkalt til generalforsamling 30. juni, og den vil bli gjennomført digitalt på grunn av koronarestriksjonene. I den forbindelse foreslås Anton Joiner, direktør for risikohåndtering i leasingselskapet AerCap, som styremedlem, melder E24. Dette irske selskapet kom inn som største eier i Norwegian i forbindelse med omgjøringen av gjeld til aksjer tidligere i år. Konsernsjef Aengus Kelly i AerCap foreslås som leder for valgkomiteen.

(©NTB)

Flere nyheter: