Menu
Flyselskapene rammes hardt av koronakrisen. Nå kansellerer Norwegian ytterligere 4.000 flygninger og permitter opp mot 5.000 ansatte. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norwegian kansellerer ytterligere 4.000 flygninger og permitterer 5.000 ansatte

Flyselskapene rammes hardt av koronakrisen. Nå kansellerer Norwegian ytterligere 4.000 flygninger og permitterer samtidig om lag 5.000 ansatte, ifølge NRK.

Av NTB | 12.03.2020 17:46:29

Økonomi og næringsliv: Norwegian er sterkt preget av koronakrisen og har fra før kansellert 3.000 flyavganger i tiden framover.

– Det er en kritisk situasjon for Norwegian, og det vi gjør nå i ettermiddag er at vi går ut og kansellerer 4.000 flyginger, både på langdistanse og innenriksnetter i Norge og Europa, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NRK.

Han sier at flyselskapet ser seg helt nødt til å permittere opp mot halvparten av de ansatte, altså om lag 5.000 ansatte. Han utelukker ikke at situasjonen kan forverre seg ytterligere.

– Situasjonen endrer seg fra time til time, og det kommer nye råd fra helsemyndigheter over hele verden. Da er det klart at dette kan øke i både omfang allerede fra i morgen av, sier han.

Norwegian hadde nok en tung dag på børsen torsdag. Aksjen falt med hele 22 prosent til 7,43 kroner, sterkt preget av at USA onsdag varslet innreiseforbud fra land i Europa. Den siste måneden har aksjeverdien til Norwegian falt over 80 prosent.

(©NTB)

Flere nyheter: