Menu
Norwegian har kansellert fire flygninger som følge av flyteknikerstreiken og er forberedt på at det kan bli flere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Norwegian kansellerer flygninger som følge av flyteknikerstreiken

Norwegian har mandag kansellert fire flygninger som følge av flyteknikerstreiken. De lover å forsøke å skjerme typiske ferieruter.

Av NTB | 20.06.2022 09:30:59

Økonomi og næringsliv: – To ruter er kansellert, den ene går fra Bergen til London Gatwick og den andre fra Oslo til Nice, sier pressekontakt Silje Glorvigen i Norwegian til NTB.

Flygningene går tur-retur, så dermed er det fire flygninger som innstilles.

– Årsaken er at vi har hatt fly som har hatt behov for teknisk kontroll, som vi ikke har hatt mulighet til å gjennomføre på grunn av personalmangel som følge av streiken, sier hun.

– Passasjerene våre har gledet seg til og planlagt sine ferier lenge, så vi vil forsøke å skjerme det. Kanselleringer vil i stor grad legges til ruter der vi har flere avganger, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman til Dagens Næringsliv.

– Det er forferdelig leit og vil etter hvert berøre flere og flere reisende, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB.

NFO har kommet med lønnskrav som ligger skyhøyt over det andre grupper i samfunnet har fått, sier Lothe.

Partene møttes søndag kveld, men samtalene endte uten resultater. Det er ikke planlagt noen nye møter.

– Vi stiller opp når som helst for å diskutere løsninger, men det må være innenfor rimelighetens grense. De må realitetsorientere kravene, sier Lothe.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med NFO-leder Jan Skogseth.

Det kan imidlertid bli enda en streik. 160 flyarbeidere tas ut i streik tirsdag hvis ikke Fellesforbundet og NHO Luftfart blir enige hos Riksmekleren mandag.

NHO Luftfart-leder Torbjørn Lothe var optimistisk før meklingen begynte.

– Vårt utgangspunkt for en mekling er at vi alltid har en forhåpning om å finne en løsning, også denne gang. Normalt så går det bra, sa han.

Lothe ville ikke si noe om konsekvensen av eventuelt to pågående streiker på samme tid.

– Jeg vil ikke forskuttere noe. Tvert imot har jeg troen på at dette skal løse seg. Mekling er ikke unormalt.

Norwegian er forberedt på å måtte kansellere flere flyginger som følge av streiken. Om partene ikke kommer til enighet, vil Norwegian prioritere de typiske ferierutene.

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere fra Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tatt ut i streik, og ytterligere 75 tas ut mandag morgen.

– Det som skuffer meg veldig, er at det er ingen justeringer eller tilpasninger i kravene. De forlanger 17–18 prosent lønnsøkning. Det er langt over det sykepleiere, bussjåfører og alle andre grupper i samfunnet har fått i år, sier han.

Hos både Widerøe og SAS går trafikken foreløpig som normalt mandag. Begge selskaper kontakter berørte passasjerer direkte dersom noen flygninger blir rammet.

(©NTB)

Flere nyheter: