Menu
Et stort antall turister kommer seg ikke hjem på grunn av stengt flyplass som følge av dårlig sikt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Norwegian har håp om å fly fra Gran Canaria mandag ettermiddag

De første Norwegian-flyene med strandede passasjerer letter etter planen fra Gran Canaria sent mandag ettermiddag. I tillegg setter selskapet opp ekstrafly.

Av NTB | 24.02.2020 10:31:41

Økonomi og næringsliv: Det opplyser Norwegian i en pressemelding mandag formiddag.

Over 2.000 nordmenn er værfaste på Kanariøyene. Flyplassen på Tenerife er fortsatt stengt. Den spanske flyplassoperatøren Aena opplyste like over midnatt natt til mandag at alle flyplasser på Gran Canaria er åpnet igjen. Flyplassen har redusert kapasitet, ifølge Norwegian.

– Status mandag formiddag er at vi jobber for å hente hjem reisende som er strandet på Kanariøyene. Sikkerheten har øverste prioritet, og derfor vil vi foreta en sikkerhetssjekk av de åtte flyene som står parkert på Las Palmas flyplass for å forsikre oss om at de ikke har tatt skade av sandstormene. Vårt mål er at flyene skal være ferdig inspisert i løpet av dagen, heter det.

– Vi forstår og deler frustrasjonen til våre kunder, og det viktigste nå er å få alle som sitter strandet på Gran Canaria og Tenerife, hjem, melder Norwegian.

Dagens flygninger til Kanariøyene skal etter planen gå som normalt.

Selskapet vil holde de reisende oppdatert fortløpende og sende ut SMS-er så snart det er spesifikk informasjon å gi.

Også SAS har passasjerer strandet på Kanariøyene. Mandag morgen opplyste selskapet at ingen av flyene vil ta av foreløpig.

– Det er ustabilt vær, så flyplassen kan bli stengt igjen, fortalte selskapets pressesjef John Eckhoff til NTB.

Til sammen ble åtte flyplasser på øygruppa stengt. Flyplassoperatøren Aena har opplyst at 822 flygninger så langt er påvirket.

Sandstormen forårsakes av en kombinasjon av vind og sandstøv fra Sahara, et værfenomen som kalles calima.

Selskapet jobber også med å sette opp ekstrafly for å hente hjem passasjerer. De første flyene vil etter planen kunne lette fra Las Palmas sent mandag ettermiddag, men dette avhenger av værsituasjonen. Reisende vil få direkte beskjed så fort som mulig.

Flyplassene på øygruppa ble stengt lørdag, og søndag kom en ny sandstorm inn over Kanariøyene.

(©NTB)

Flere nyheter: