Menu
Pål Trælvik og Norway Cup ønsker nå russiske og hviterussiske lag velkommen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Norway Cup åpner for russiske og hviterussiske barn – utvider påmeldingsfristen

Norway Cup utvider påmeldingsfristen og åpner nå for at russiske og hviterussiske lag kan delta i årets turnering.

Av NTB | 10.03.2022 11:25:16

Sport: Det bekrefter turneringssjef Pål Trælvik overfor NTB torsdag formiddag.

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Norges Idrettsforbunds styre onsdag gjorde helomvending og vedtok at russiske og hviterussiske barn og unge skal gis adgang til å delta i konkurranser i tiden som kommer.

Idrettspresident Berit Kjøll har på tidligere tidspunkt vært tydelig på at utestengelsen av utøvere og lag fra Russland og Hviterussland, som følge av krigshandlingene i Ukraina, også må gjelde for blant annet Norway Cup.

– Grunnen til at Norway Cup sa nei til russisk og hviterussisk deltakelse var vedtaket slik det var formulert fra NIF. Der var det intet unntak for barn og unge. Hadde det vært det, ville vi aldri fattet et vedtak som vi gjorde, sier Trælvik til NTB.

Ifølge Trælvik ble det så gjennomført samtaler mellom blant andre NIF og Norway Cup i forrige uke. Der skal man ha kommet fram til at vedtaket som var fattet hadde utilsiktede konsekvenser.

– Siden da har idrettsforbundet sett på dette på nytt og hatt brede høringer hvor undertegnede og andre har deltatt, sier Trælvik.

Det ledet fram til snuoperasjonen onsdag.

– Her er vi avhengig av hjelp fra både kommunen og politiet, og dette arbeidet har vi igangsatt allerede nå, tre måneder før vi pleier å igangsette dette, sier Trælvik.

Han opplyser at påmeldingsfristen til årets Norway Cup utvides til 15. mai, en måned lenger enn vanlig.

– Dette gjøres nettopp for å hensynta at dette er en komplisert prosess som involverer mange flere enn bare Bækkelaget Sportsklubb, sier turneringssjefen.

Han sier videre at Norway Cup-ledelsen valgte å forholde seg lojale til idrettsforbundets beslutning.

Norway Cup-sjefen opplyser at man nå har startet jobben med konsekvensene av vedtaket som nå er gjort. Det handler blant annet om hvordan sikkerheten til lag fra Russland og Hviterussland skal ivaretas når de kommer til Norge i sommer.

(©NTB)