reklame for Sheiken Bowling
Menu
Petter Northug holdt en pressekonferanse etter at han ble stoppet av politiet i høy fart og det ble gjort funn av kokain i leiligheten hans. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Northug-etterforskningen i avsluttende fase

Etterforskningen av langrennsstjernen Petter Northug for råkjøring og kokainoppbevaring er i en avsluttende fase og blir snart sendt til påtaleavgjørelse.

Av NTB | 15.09.2020 16:38:13

Sport: Northug ble i sommer målt til 168 kilometer i timen på E6, og han har senere innrømmet at det ble funnet kokain hjemme hos ham og at han hadde kjørt i 200 kilometer i timen i 80-sonen og filmet det.

Northug er foreløpig siktet for to lovbrudd. Politiadvokat Karoline Ekeberg i Øst politidistrikt ønsker ikke å kommentere siktelsens innhold, eller om denne kan bli endret, før saken er ferdig og sendt til domstolen.

– Saken er i den avsluttende delen av etterforskningen og vil bli sendt over for påtaleavgjørelse etter dette, sier Ekeberg til NTB.

Hun svarer ikke på om det er gjennomført avhør av Northug eller andre spørsmål om etterforskningen. Heller ikke Northugs advokat, Halvard Helle, ønsker å svare på dette.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om etterforskningen før den er ferdig, sier han til NTB.

(©NTB)

Flere nyheter: