fbpx
Menu
Tine har bedt norske melkeprodusenter om å produsere mer melk. Dermed blir færre kuer sendt til slakt, og med økt etterspørsel etter kjøtt blir det derfor importert mer kjøtt. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Norskprodusert melk kan gi mer tysk biff i butikken

Behovet for melk har i sommer økt i Norge. Dermed blir færre kyr sendt til slakt og mer kjøtt blir importert fra for eksempel Tyskland.

Av NTB | 21.08.2020 09:23:22

Økonomi og næringsliv: – Økt behov for melk fører til at melkeprodusentene beholder kua for å produsere melk. Sammenlignet med samme periode i fjor har vi nå cirka 20 prosent færre slakt fra melkebesetninger, sier direktør Ole Nikolai Skulberg i Nortura Totalmarked til Nationen.

Han sier at salget av kjøtt har økt i sommer fordi stengte grenser og anbefaling om å ikke reise utenlands har ført til at det rett og slett har vært flere mennesker i Norge enn til vanlig.

Alt dette fører til økt import av kjøtt, og ifølge Skulberg er det mest vanlig med import av helslakt av storfe fra Tyskland.

(©NTB)

Flere nyheter: