Menu
Kristin Lysdahl kjørte et solid slalåmrenn i Åre lørdag. Foto: Pontus Lundahl / TT / AP

Norske topplasseringer i Åre-slalåm: Shiffrin utklasset av førstegangsvinner

Kristin Lysdahl og Kristina Riis-Johannessen imponerte ved å bli nummer seks og sju i lørdagens slalåmrenn i Åre. USAs favoritt Mikaela Shiffrin skuffet.

Av NTB | 13.03.2021 14:53:06

Sport: Forrige helg ble en stor nedtur for mange av Norges alpinkvinner. Da kjørte de for tregt og havnet langt nede på resultatlistene i Slovakia. På svensk snø har det gått betraktelig bedre.

Lysdahl hoppet opp fire hakk fra fredagens 10.-plass og én plassering fra lørdagens første omgang. Hun var i mål 2,27 sekunder bak østerrikske Katharina Liensberger, som vant et verdenscuprenn for første gang.

24-åringen fra Asker var tydelig glad etter målgang. Brede smil var det også fra Riis-Johannessen. Med klar margin ble 7.-plassen i Åre 30-åringens beste verdenscupresultat. Før rennet hadde hun en 12.-plass (storslalåm) som bestenotering.

Riis-Johannessen var i mål to hundredels sekund foran verdenscupleder Petra Vlhová, som i første omgang for en gangs skyld havnet langt nede på listene.

Shiffrin ledet slalåmen 19 hundredeler foran Liensberger før finalen, men fikk det ikke til å stemme da det sto om seieren. Amerikaneren ble utklasset med 0,72 sekunder.

(©NTB)

Flere nyheter: