Menu
Magnus Carlsen tok en ny seier, men det ble tap for Norge i begge klasser i sjakkolympiaden i India onsdag. Foto: AP / NTB

Norske tap i sjakkolympiaden – faller på listene

Magnus Carlsen tok en ny seier i sjakkolympiaden, men kunne ikke hindre at Norge tapte for Australia i åpen klasse. Også kvinnene tapte onsdag.

Av NTB | 03.08.2022 16:40:40

Sport: Verdensmesteren slo Anton Smirnov med svarte brikker i et parti som var over etter 40 trekk. Det ble eneste opptur for de norske mennene i sjette runde. Johan-Sebastian Christiansen spilte riktignok remis mot Justin Tan, men Aryan Tari og Jon Ludvig Hammer tapte begge for lavere rangerte motstandere.

Tari måtte se seg slått av Temur Kuybokarov etter 39 trekk, mens Hammer tapte for Bobby Cheng etter 38 trekk. Dermed vant Australia med 2,5 mot 1,5.

Samme utfall ble det for kvinnene i oppgjøret mot Mongolia. Edit Machlik slo Bayarmaa Bayarjargal etter 37 trekk, mens Sheila Barth Stanford spilte remis mot Turmunkh Munkhzul, men det hjalp lite da Maud Rødsmoen og Alena Ayzenberg tapte sine partier.

Davaakhuu Munkhzhul slo Rødsmoen, mens Bat-Erdene Mungunzul nedkjempet Ayzenberg.

Begge de norske lagene har tre seirer, en uavgjort og to tap så langt i turneringen. Det skal spilles ytterligere fem runder, men med fem avgitte poeng begynner det å bli veldig langt opp til de beste.

I åpen klasse er Norge nede på 57.-plass blant de 188 lagene. Armenia er eneste lag med full pott etter å ha slått Indias 2.-lag i onsdagens oppgjør mellom de to lederlagene.

I kvinneklassen er Norge på 51.-plass blant 162 lag. India er alene på topp med seks seirer etter å ha slått Georgia i onsdagens toppkamp. Romania fikk også sitt første poengtap med 2-2 mot Ukraina.

(©NTB)