Menu
Den svenske kystvakten har satt inn sitt største fartøy i slukkearbeidet, og får hjelp fra flere taubåter på stedet til å pumpe store mengder vann over brannen. To norske skip kom onsdag kveld for å bistå i slukkingen. Foto: Kustbevakningen / TT / NTB

Norske skip bistår med å slukke skipsbrann i Sverige

Et skip fra Kystvakten og offshorefartøyet Viking Loke har kommet til Göteborg for å bistå med å slukke brannen på tørrlastlasteskipet Almirante Storni.

Av NTB | 08.12.2021 22:46:27

Økonomi og næringsliv: Situasjonen om bord i det brennende skipet har forverret seg, opplyser svenske myndigheter onsdag kveld, og det fryktes at brannen vil spre seg. Den svenske kystvakten ønsker å få tauet skipet til havn så raskt som mulig.

Skipet er lastet med 40.000 kubikkmeter trevirke. Brannen startet lørdag i trelasten på øvre dekk og var onsdag inne i det fjerde døgnet. Brannmannskapet har hindret brannen i å spre seg videre i lasten, men det er viser seg å være vanskelig å få slukket selve brannen.

I tillegg blåser det opp til 17 meter i sekundet og det er høye bølger. Brannbåtene som bidrar i slokningsarbeidet, sliter dessuten med at de blir nediset av vann, kulde og vind.

Det er ikke meldt om personskader. Hvordan brannen startet er foreløpig ukjent.

(©NTB)

Flere nyheter: