reklame for smiaa
Menu
Sondre Guttormsen reiser til Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Norske friidrettsprofiler til Diamond League-stevne i Stockholm

Stavhopper Sondre Guttormsen og diskoskaster Ola Stunes Isene er bekreftet som deltakere under Diamond League-stevnet i Stockholm 23. august.

Av NTB | 14.08.2020 15:47:40

Sport: De norske friidrettsprofilene skal utfordre to av Sveriges store stjerner i det tradisjonsrike stevnet på Stockholms Stadion. Det bekrefter arrangøren.

I det som blir en profiltung stavkonkurranse får Guttormsen selskap av svenske Armand Duplantis, amerikanske Sam Kendricks, polske Piotr Lisek og flere andre sterke navn.

Duplantis er verdensrekordholder innendørs, mens Kendricks er regjerende verdensmester utendørs. Lisek tok bronsemedaljen i VM i fjor.

Daniel Ståhl er det store hjemmehåpet i diskosringen, og han får altså selskap av blant andre Stunes Isene.

Arrangørene i den svenske hovedstaden har tilsynelatende heller ikke gitt opp å få andre og enda mer stjernetunge navn på startlisten.

Karsten Warholm og brødrene Ingebrigtsen ville vært solide trekkplastre, men karantenebestemmelsene kompliserer bildet ifølge stevneleder Jan Kowalski.

– Vi vet at det er interesse for å konkurrere. Men vi kommer til å gå ut med informasjon når vi vet hvordan det blir. Jeg vil avvente med å si noe mer før vi vet mer, sier han til nyhetsbyrået TT.

– I et normalt år ville det ikke vært noen problemer i det hele tatt. Men vi ser hvordan Norge åpner grensen til Värmland den ene dagen og stenger den neste, tilføyer han.

18 svenske regioner er i øyeblikket rødfarget av norske helsemyndigheter. Stockholm tilhører disse.

(©NTB)

Flere nyheter: