Menu
Kristine Breistøl var god for Esbjerg onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB

Norske «Esbjerg» ble grunnspillmester etter solid Odense-smell

Kristine Breistøl ledet an da Esbjerg ble grunnspillmester i dansk håndball onsdag. Odense fikk en tung nesestyver før mesterliga-returmøtet med Vipers.

Av NTB | 10.03.2021 22:08:17

Sport: Esbjerg og Odense kunne begge bli grunnspillmestre foran onsdagens avsluttende serierunde i dansk kvinnehåndball, og sistnevnte var i førersetet med to poengs forsprang på toppen av tabellen.

I møtet med Moa Högdahl og serietreer Viborg gikk imidlertid Odense på en solid smell og tapte 21-33. Det åpnet for at Esbjerg kunne klatre til topps på tabellen, og Jylland-klubben benyttet muligheten ved å knuse Randers 34-16.

Kristine Breistøl, Sanna Solberg-Isaksen, Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Marit Røsberg Jacobsen bidro alle med scoringer i det som ble en solid seier.

Førsteplassen i grunnspillet er viktig dersom laget når helt fram til de avgjørende kampene i sluttspillet. Den gir nemlig hjemmebanefordel både i semifinalen og finalen, dersom det der skal spilles en tredje og avgjørende kamp der.

For Odense ble onsdagens overraskende stortap mot Viborg en særdeles generalprøve foran returkampen i mesterligaens åttedelsfinale mot Vipers. Den spilles kommende søndag, og Odense har kun ett måls ledelse å gå på fra det første oppgjøret.

(©NTB)

Flere nyheter: