Menu
Johannes Thingnes Bø klarte å ta igjen Tyskland og vinne sølv på VM-stafetten bak Frankrike. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Norsk VM-sølv på skiskytterstafetten, Frankrike vant

Det endte sølvmedalje for Norge i VM-stafetten for menn i Anterselva lørdag. En tidlig strafferunde og svak skyting ødela gullsjansene. Frankrike vant.

Av NTB | 22.02.2020 16:16:25

Sport: Norge åpnet med strafferunde da Vetle Sjåstad Christiansen gikk første etappe. Laget brukte totalt hele tolv ekstraskudd, men med kollaps fra Benedikt Doll på sisterunden knep Johannes Thingnes Bø sølvet foran Tyskland.

Frankrike vant gull med god margin med god skyting gjennom hele stafetten.

Med hele fire bom og strafferunde fullførte Christiansen etappen på sjetteplass, nesten 40 sekunder bak Tyskland og Frankrike.

– Det tror jeg er den verste følelsen som skiskytter, å gå strafferunde under en stafett, sa Christiansen til NRK.

Det var nesten samme oppskrift, men ikke fullt så dårlig resultat for Johannes Dale på annen etappe. Første skyting var feilfri, men Dale måtte bruke alle tre ekstraskuddene for å unngå strafferunde på sin annen skyting.

Avstanden opp til de to beste lagene ble hele 1.17 etter skytingen, men Dale gikk godt i sporet og fikk redusert avstanden til 1.04 da han vekslet med Tarjei Bø på 3.-plass.

Tyskland og Frankrike brukte bare ett ekstraskudd på tredje etappe, men eldstebror Bø gikk raskt i sporet og tapte heller ikke tid til lederne.

I front fikk Tyskland en luke ned til Frankrike på over ti sekunder før siste etappe, men Frankrike overtok ledelsen etter første skyting ettersom Benedikt Doll måtte bruke alle tre ekstraskuddene sine.

Doll kollapset fullstendig på sisterunden og med fire bom og strafferunde på siste skyting fikk Johannes Thingnes Bø sjansen til å ta sølvet.

Thingnes Bø brukte bare ett ekstraskudd på siste skyting, og gikk ut på siste runde sammen med Doll og Tyskland.

Quentin Fillon Maillet gikk inn til gull for Frankrike, men Thingnes Bø var klart sterkere enn Doll og gikk inn til sølv for Norge.

Gullet lar vente på seg, men en siste sjans får de norske gutta i avslutningsrennet i Anterselva søndag. Da går de 15 kilometer fellesstart.

Vetle Sjåstad Christiansen åpnet sterkt på første skyting og gikk inn til sin stående skyting i tet sammen med Tyskland, Italia og Frankrike, men der skar det seg.

Bø måtte bruke tre ekstraskudd totalt over to skytinger, men klarte likevel å redusere luka ned til lagene bak og holde på 3.-plassen.

(©NTB)

Flere nyheter: