reklame for Utvik Autoservice
Menu
Sindre Lunke avslutter karrieren. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Norsk toppsyklist avslutter karrieren

Sykkelproffen Sindre Lunke har bestemt seg for å legge opp. Motivasjonen er ikke den samme lenger.

Av NTB | 09.09.2020 21:23:11

Sport: Trønderen bekrefter beslutningen overfor Nidaros.

– Jeg har tenkt på det i lang tid. Motivasjonen er ikke den samme lenger. Treningsgleden og iveren er heller ikke den samme, sier Lunke til avisen.

I desember i fjor ble han rammet av hjerteflimmer under en treningsleir i Spania. Den opplevelsen har bidratt til avgjørelsen som nå er tatt. Koronapandemien, som har ødelagt store deler av inneværende sesong, det samme.

Lunke har denne sesongen syklet for Riwal Readynez Cycling Team. Han startet proffkarrieren i stjernetunge Sunweb.

Karrieren har vært innholdsrik.

– Det har vært en stor drøm. Jeg har opplevd mye. Jeg fikk først prøvd meg i to år på et tysk-nederlandsk lag. Da fikk jeg kjøre Spania rundt og Giroen. Det er litt artig å tenke på når jeg sykler fram og tilbake til skolen, sier Lunke.

Nå venter økonomistudier.

(©NTB)

Flere nyheter: