reklame for Utvik Autoservice
Menu
Moldes nysignering Ola Brynhildsen får besøk av gamleklubben Stabæk søndag 28. juni. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norsk toppfotball seks av sju dager i uka i sommer

Kampoppsettet for resten av Eliteserien i fotball og hele 1. divisjon for menn er klart. Oppsettet viser at det blir mye fotball i sommer.

Av NTB | 02.06.2020 12:49:11

Sport: Tirsdag ble alle kampene i herrenes to øverste divisjon offentliggjort. Oppsettene er godt nytt for den ivrige fotballsupporter som må følge kamper fra sofaen som følge av koronapandemien.

– Det blir norsk fotball på skjerm seks av sju dager i uka denne sommeren, så nå ligger alt til rette for en skikkelig fotballfest uansett om man er hjemme eller på norgesferie, sier fungerende sportsdirektør Morten Johannessen i Discovery til fotball.no.

De sju første rundene i Eliteserien er nå spikret, og sesongstart er 16. juni. De øvrige rundene er ikke datofestet siden Norges Fotballforbund avventer en avgjørelse om kvalifiseringene til europacupene og internasjonale perioder i høst.

Rosenborg får en tøff start på sesongen. Trønderne skal i aksjon mot Kristiansund, Molde, Bodø/Glimt, Brann, Vålerenga, Stabæk og Strømsgodset i sine sju første kamper.

– Både Sarpsborg og Haugesund er jeg ganske sikker på kommer til å være høyt opp etter de første sju serierundene, spår Joacim Jonsson i Eurosports sending.

I siste serierunde skal Molde i aksjon mot Sarpsborg 08. Bodø/Glimt får besøk av Viking, mens Rosenborg og Brann møter henholdsvis Sandefjord og Odd.

Ut august skal alle kampene i divisjonen spilles på mandag, tirsdag og fredager. Nils Fisketjønn i NFFs konkurranseavdeling sier at kampene betraktes om rene TV-produkt inntil videre.

– Dette for å unngå unødig konkurranse fra andre ligaer, sier Fisketjønn.

Sesongavslutningen blir etter planen 7. desember.

Allerede i fjerde runde får Moldes nysignering Ola Brynhildsen et gjensyn med Stabæk når bæringene kommer på besøk. Oppgjøret spilles søndag 28. juni.

De tolv første rundene i 1. divisjon er også spikret. Divisjonen sparkes i gang 3. juli, og i serieåpningen skal Lillestrøm i aksjon borte mot nyopprykkede Grorud. Runden etter kommer HamKam på besøk.

(©NTB)

Flere nyheter: