Menu
– Vi håper at Gamban kan hjelpe både brukere og deres pårørende, sier administrerende direktør Åsne Havnelid i Norsk Tipping. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Norsk Tipping lanserer filter som blokkerer alle spill på nett

Fra mandag deler Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å blokkere tilgangen til pengespillsider på nett.

Av NTB | 14.12.2020 05:53:01

Fritid: Filteret «Gamban» er en programvare som sperrer tilgang til spillsider og pengespillrelaterte tjenester på mobil, PC og nettbrett. Målsettingen er å hjelpe sårbare grupper, melder Norsk Tipping i en pressemelding mandag.

– Gamban er et verdifullt supplement til Norsk Tippings egne utestengelsessystemer. Filteret gjør det mulig for oss å tilby utvidet beskyttelse til kunder som ønsker å blokkere tilgangen til alle spilltilbud på internett – både regulerte og uregulerte, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping.

Gamblingfilteret får man ved å ta kontakt med Norsk Tippings kundeservice. Filteret deles også ut av Spillavhengighet Norge, opplyser Norsk Tipping.

De som ønsker dette filteret må selv installere det på sin PC, Mac, mobil eller nettbrett. MacOS, Windows, Android og iOS er støttet.

(©NTB)

Flere nyheter: