reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kristin Skaslien og Norge tapte for Italia. Foto: Andreas Hillergren / TT / NTB

Norsk tap i curling-VM – Skottland trakk seg fra turneringen

De norske curlingkvinnene røk 4-8 for Italia i curling-VM i Canada mandag. Samtidig venter en gratis seier om noen dager.

Av NTB | 21.03.2022 20:49:33

Sport: Med mandagens tap står det norske laget, med Kristin Skaslien i spissen, med to tap og to seirer etter fire spilte kamper. Det gir delt sjuendeplass i det innledende spillet så langt.

Natt til tirsdag venter USA i neste kamp.

Oppgjøret mot Italia mandag kveld norsk tid startet med tre poengløse omganger. Deretter tok det norske laget tre poeng i den fjerde, før Italia slo tilbake og utlignet til 3-3 i den femte.

Etter en ny poengløs omgang, falt i realiteten avgjørelsen i kampen i omgang nummer sju. Den endte med italiensk 4-0-seier. Den nedturen klarte Skaslien og lagvenninnene aldri å reise seg etter.

Mandag kom samtidig nyheten om at det skotske VM-laget trekker seg fra videre spill i Canada som følge av koronasmitte. En av spillerne testet først positivt på viruset, etter fulgt av nye positive tester i laget.

Det er besluttet at alle Skottlands gjenstående kamper settes til tap. Dermed får blant andre Norge en gratis seier i avslutningen av det innledende spillet.

Marianne Rørvik, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning utgjør sammen med Skaslien det norske laget.

(©NTB)

Flere nyheter: