Menu
Uno-X laget har en positiv koronaprøve. Foto: Geir Olsen / NTB

Norsk sykkellag avbryter ritt etter positiv koronaprøve

Det norske sykkellaget Uno-X trekker seg fra sykkelrittet Tour of the Alps som følge av at en rytter på laget har avgitt positiv virustest.

Av NTB | 21.04.2021 09:49:44

Sport: Det opplyste laget på Twitter onsdag formiddag. Sportsdirektør Stig Kristiansen bekrefter den positive testen overfor NTB.

– En av rytterne har testest positivt på en hurtigtest, sier han.

Kristiansen sier at den aktuelle rytteren sliter med allergi og hadde symptomer på det. En test ga imidlertid positivt utslag på koronaviruset.

– Vi blir testet annenhver dag, og vi har også valgt på ta egne tester. De andre rytterne har testet negativt, opplyser Kristiansen.

Den positive testen medfører at det norske laget ikke kommer til start på onsdagens tredje etappe i Tour of the Alps.

– Av hensyn til de andre rytterne valgte vi å trekke hele laget, sier sportsdirektøren.

Det fremadstormende Uno-X-laget har imponert stort i det internasjonale sykkelsirkuset så langt denne sesongen. Så sent som mandag ble Idar Andersen nummer to på åpningsetappen i Tour of the Alps.

Tirsdag viste Tobias Halland Johannessen muskler da han ble nummer 16 på en krevende fjelletappe. Det er lagets klatresterke ryttere som deltar i Tour of the Alps.

Det norske laget har fått invitasjon til en rekke store ritt i Europa på vårparten og har markert sin tilstedeværelse i de aller fleste av dem. Søndag ble Markus Hoelgaard nummer 19 i det prestisjetunge Amstel-rittet.

(©NTB)