Menu
Uno-X laget har en positiv koronaprøve. Foto: Geir Olsen / NTB

Norsk sykkellag avbrøt ritt etter positiv virustest – så testet utøveren negativt

Det norske sykkellaget Uno-X trakk seg onsdag fra rittet Tour of the Alps som følge av en positiv virustest. En påfølgende test viste seg så å være negativ.

Av NTB | 21.04.2021 14:49:14

Sport: Det norske laget opplyste om den positive testen på Twitter onsdag formiddag, og sportsdirektør Stig Kristiansen bekreftet situasjonen overfor NTB.

– En av rytterne har testet positivt på en hurtigtest, sa han.

Onsdag ettermiddag meldte imidlertid Uno-X at laget hadde vært gjennom nye virustester i østerrikske Innsbruck, og at alle disse kom tilbake med negativt resultat.

«Vi har nå tatt fire tester i dag, hvor den ene hurtigtesten var positiv. Resten negative, inkludert PCR-testene nå til slutt», skrev sportsdirektør Kristiansen i en tekstmelding til NTB.

Dermed var den positive hurtigtesten falsk alarm.

«Vi setter uansett pris på den strenge protokollen som er etablert for å ivareta ryttere, støtteapparat og arrangører. Lykke til alle sammen med resten av dagene i Tour of the Alps», skriver Uno-X.

Tobias Halland Johannessen, som er del av det norske laget, la ut følgende melding på Twitter:

– Fortsatt stolt over å være del av et lag som setter sikkerheten først! Hadde vært gøy å konkurrere, men det er som det er.

Sportsdirektør Kristiansen opplyste onsdag formiddag til NTB at rytteren som hadde avgitt positiv virustest sliter med allergi og hadde symptomer på det.

Han påpekte videre at det opereres med et strengt testregime i Uno-X-leiren.

– Vi blir testet annenhver dag, og vi har også valgt på ta egne tester.

– Av hensyn til de andre rytterne valgte vi å trekke hele laget, sa sportsdirektøren om avgjørelsen.

Det fremadstormende Uno-X-laget har imponert stort i det internasjonale sykkelsirkuset så langt denne sesongen. Så sent som mandag ble Idar Andersen nummer to på åpningsetappen i Tour of the Alps.

Tirsdag viste nevnte Tobias Halland Johannessen muskler da han ble nummer 16 på en krevende fjelletappe. Det er lagets klatresterke ryttere som deltar i rittet.

Det norske laget har fått invitasjon til en rekke store ritt i Europa på vårparten og har markert sin tilstedeværelse i de aller fleste av dem. Søndag ble Markus Hoelgaard nummer 19 i det prestisjetunge Amstel-rittet.

Tross de negative testene er deltakelsen i Tour of the Alps over.

Den positive testen medførte altså at det norske laget ikke kom til start på onsdagens tredje etappe i Tour of the Alps.

(©NTB)

Flere nyheter: