Menu
Studien undersøkte 53 pasienter innlagt på Akershus universitetssykehus med koronaviruset mellom 25. mars og 25. mai. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Norsk studie: Hydroksyklorokin virker ikke mot korona

En studie ved Akershus universitetssykehus viser at malariamedisinenen hydroksyklorokin ikke virker mot koronaviruset.

Av NTB | 20.10.2020 22:23:05

Medisin og helse: Studien undersøkte 53 pasienter innlagt med koronaviruset mellom 25. mars og 25. mai, skriver Ahus i en pressemelding. Halvparten av pasientene ble gitt standard behandling, mens resten i tillegg ble gitt hydroksyklorokin i sju dager.

– Vi fant ingen forskjell i virusmengde hos pasientene som fikk hydroksyklorokin i tillegg til standard behandling, verken etter 48 eller 96 timer. Det var heller ingen forskjell i sykelighet eller død mellom de to behandlingsgruppene, sier postdoktor Magnus Lyngbakken.

Hydroksyklorokin har fått stor oppmerksomhet internasjonalt og er blitt omfavnet av både USAs president Donald Trump og Brasils president Jair Bolsonaro. Flere studier har konkludert med at medikamentet ikke gir effekt, men denne studien er den første som har sett på virusmengden hos pasienten.

– Vi undersøkte primært endring i virusmengde i svelget hos pasienter med Covid-19, i motsetning til andre studier som har sett på kliniske endepunkter, som sykelighet og død, forklarer Lyngbakken.

(©NTB)

Flere nyheter: