Menu
Mange norske OL-utøvere ankom Beijing tirsdag. De er ikke definert som nærkontakter av de smittede personene i støtteapparatet. Foto: Torstein Bøe / NTB

Norsk støttepersonell testet koronapositivt i Beijing – også svenske positive prøver

To personer i Norges støtteapparat testet tirsdag positivt for korona etter å ha landet i Beijing med charterflyet som fraktet norske OL-utøvere til Kina.

Av NTB | 01.02.2022 16:20:22

sport: Det opplyser Olympiatoppen i en pressemelding etter at NRK først rapporterte om minst én virussmittet person om bord i flyet.

Personene som testet positivt har nylig vært koronasmittet, men testet negativt på Gardermoen før avreise.

«De to skal nå testes igjen, for eventuelt å bekrefte den første positive testen. Er også disse testene positive, venter isolasjon i henhold til Playbook. Nærkontakter er ennå ikke avklart, men ingen utøvere er nærkontakter knyttet til disse to tilfellene», opplyser kommunikasjonssjef Halvor Lea i Olympiatoppen.

Senere tirsdag kom det også fram at to svensker testet positivt for korona etter å ha vært med på samme fly som den norske OL-troppen. Det er ikke opplyst om det gjelder utøvere eller støtteapparat. Pressesjef Lars Markusson sier til nyhetsbyrået TT at de ikke vil si noe om hvem det er før en bekreftende PCR-test er gjennomført.

På det aktuelle charterflyet var det mange norske OL-utøvere, blant andre langrennsherrene, skihoppere og en rekke skiskyttere. Disse er altså ikke nærkontakter av de smittede personene.

OL-reglene om flyreiser sier at man regnes som nærkontakt av personer som sitter to seter rett foran, to rett bak og ett sete til hver side av seg.

«Etter isolasjonen har de tre nærkontaktstatus, det vil si at de kan utføre jobbene sine, må holde to meters avstand, bruke munnbind, og holde seg på rommet når de ikke utfører jobben sin», opplyser Olympiatoppen.

Samtlige om bord i flyet testet negativt på koronaviruset før avreise. De norske langrennsherrene tok PCR-tester på Gardermoen, men resten tok antigen-hurtigtester.

Fredag var det tre personer i det norske OL-støtteapparatet som testet positivt etter å ha reist fra Norge med charterfly. Disse tre er nå ute av isolasjon etter å ha testet negativt tre ganger hver.

(©NTB)