Menu
Tore Bjørseth Berdal vant Marcialonga søndag. Her fra Vasaloppet i 2019, hvor Berdal var best. Foto: Ulf Palm / TT / NTB scanpix

Norsk storeslem i Marcialonga

Det ble femdobbelt norsk i Ski Classics-rennet Marcialonga i Italia søndag. Tore Bjørseth Berdal vant foran Tord Asle Gjerdalen og Petter Eliassen.

Av NTB | 26.01.2020 11:45:17

Sport: Berdal slo Gjerdalen og Eliassen i et spurtoppgjør. Anders Nygaard ble nummer fire. Også femteplassen var norsk. Den sikret Morten Eide Pedersen. De beste herrene var ute i løypa i rett over tre timer.

Det ble en stor norsk dag i Italia. I kvinneklassen ble det dobbelt norsk. Kari Vikhagen Gjeitnes vant foran Astrid Øyre Slind. Lina Korsgren sørget for svensk tredjeplass.

Også Sjur Røthe var helt oppe i tet da det kun gjensto fem kilometer av rennet, men måtte til slutt se at andre løpere dro litt ifra. Da han i tillegg brakk staven, ble det tungt for 31-åringen fra Voss. Han ble til slutt nummer ni.

Chris Jespersen havnet på plassen bak Røthe.

Etter å ha vunnet La Diagonela i Sveits forrige helg, var Jespersen én av favorittene til å vinne søndagens 70 kilometer lange løp fra Moena til Cavalese.

Det samme var vinneren og toeren i fjorårets Marcialonga, Eliassen og Nygaard. Gjerdalen, som har vunnet Marcialonga tre ganger tidligere, hadde også favorittstempel.

Flere byttet på å dra de siste kilometerne. Etter to og en halv time i løypa var det veteran Anders Aukland som lå i tet og dro, før Nygaard og Eliassen deretter la seg foran.

Petter Northug deltok også i årets Marcialonga, men var ikke med å kjempe om topplasseringene. Han gikk i mål et kvarter etter Berdal og endte på en 100.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: