reklame for Sheiken Bowling
Menu
Looking Superb er klar for Elitloppet. Foto: Eirik Stenhaug / Equus / NTB scanpix

Norsk stjernetraver klar for svensk millionløp

Trønderhesten Looking Superb er invitert til det prestisjetunge Elitloppet i Stockholm. Eierne har takket ja.

Av NTB | 05.05.2020 12:02:40

Sport: Det er Elitloppet selv som tirsdag melder at den norske supertraveren er klar for årets løp. Det går på Solvalla i Stockholm søndag 31. mai.

Etter en fantastisk periode i Frankrike har sjuårige Looking Superb blitt et hett navn på stjernehimmelen i internasjonal travsport. Hingsten står med 6,3 millioner kroner i premiepenger på kontoen, og deltar på Solvalla som en av 16 deltakere.

Samtlige i startfeltet har en reell sjanse til å vinne sjekken på hele tre millioner kroner.

Looking Superb deltok også i fjorårets Elitlopp, men galopperte da i finalen etter en sterk kvalifisering tidligere på dagen.

Jomar Blekkan, som hadde hesten i trening tidligere i karrieren, setter seg opp i sulkyen i Stockholm. Kuskeveteranen skulle også ha kjørt Looking Superb i Oslo Grand Prix i fjor, men da ble hesten strøket som følge av sykdom.

Stjernetraveren var nylig på start i Paralympiatravet i Göteborg. Der viste sjuåringen storform. Det gjør ham til en vinnerkandidat i Elitloppet.

Hele startfeltet til årets løp er ikke klart. Så langt er sju hester invitert. Helt utelukket er det ikke at flere norske travere kan få plass. Norskfødte Cokstile er en het kandidat.

Sikkert er det at årets publikumsfest i Stockholm er avlyst. Elitloppet går uten tilskuere.

(©NTB)

Flere nyheter: