Menu
Vetle Sjåstad Christiansen gikk ankeretappen da Norge tok gull på stafetten i Oberhof. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Norsk stafettseier uten Bø-brødrene i Tyskland

Vetle Sjåstad Christiansen spurtet fra sin franske konkurrent og sikret norsk seier på lørdagens stafett i Oberhof.

Av NTB | 11.01.2020 15:54:54

Sport: Norge måtte klare seg uten Bø-brødrene i lørdagens stafett, men på resultatlista var frafallet ikke synlig. Det øvrige norske imponerte og gikk inn til seier i Oberhof.

Det som så ut til å bli en klar norsk seier, ble dramatisk da Vetle Sjåstad Christiansen kom alene til siste skyting, men måtte ta i bruk ekstraskudd og gå ut i strafferunde.

– Jeg ble litt satt ut over hvor mye vinden tok, men såpass rutinert burde jeg være at jeg burde taklet det, sa Norges ankermann til NRK etter seieren.

De norske bomskuddene utnyttet franske Quentin Fillon Maillet, som gikk først ut fra standplass. Men den norske ankermannen gikk en lynrask strafferunde og gikk ut seks sekunder bak sin franske konkurrent.

Kort tid senere var nordmannen i rygg på Maillet, og de to kom samlet mot mål. Dermed var det duket for et spurtoppgjør, en kamp Christiansen gikk seirende ut av.

– En strafferunde er litt for dårlig, men det var en god spurt, sa Christiansen som gikk i mål 4,4 sekunder foran franskmannen.

Tyskand var i mål 48,2 sekunder bak Norge og sikret med det tredjeplassen.

På det norske laget gikk Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegaard og Johannes Dale i tillegg til ankermann Christiansen.

(©NTB)

Flere nyheter: