Menu
Konserndirektør Erik Bern og den norske spritprodusenten Arcus satser på å produsere 15.000-20.000 liter desinfeksjonsmiddel. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Norsk spritprodusent har startet håndsprit-produksjon

Den norske spritprodusenten Arcus har allerede levert sine første kanner med desinfeksjonsmiddel. De satser på å produsere 15.000-20.000 liter.

Av NTB | 16.03.2020 15:31:43

Medisin og helse: – Det var pågang fordi det er vanskelig å få tak i desinfeksjonsmiddel. Vi har både sprit og produksjonsmulighet, svarer konserndirektør Erik Bern på NTBs spørsmål om hvorfor Arcus startet produksjonen.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Arcus produserer nå både håndsprit og desinfeksjonsmiddel for overflatevask.

– Vi produserer til næring og ikke til privatpersoner. Vi leverer i 25-literskanner, sier Bern.

– Vi startet opp torsdag i forrige uke. Nå holder vi på med apotekleveringer.

– Vi har en rekke forespørsler, blant annet fra brann og redning og begravelsesbyråer som har store behov. Vi prioriterer helsevesen, politi og brann, understreker konserndirektøren.

– Det er en helt manuell produksjon. Derfor vet vi ikke helt hvor mye vi vil klare å produsere. Vi satser på å produsere 15.000-20.000 liter.

– Om det er ytterligere behov vil vi se på mulighetene for det. Spriten krever også spesiell transport, så det er litt logistikk å fikse, sier Bern.

– Vi har et ønske om å bidra der vi kan. Vi har ennå ikke avtalt pris, sier han.

Arcus er Norges største produsent av spritprodukter. Selv om også de har ansatte i hjemmekarantene, forteller Bern at de vil opprettholde den vanlige produksjonen.

Allerede fredag leverte de den første håndspriten til 110-sentralen Øst.

Produksjonen skjer på Arcus’ produksjonsanlegg på Gjelleråsen i Nittedal kommune utenfor Oslo.

Bern understreker at dette ikke er et kommersielt utspill fra Arcus.

(©NTB)

Flere nyheter: