Menu
15. februar startet ESA Columbus Ka-Band-terminalen (COLKa) sin reise til den internasjonale romstasjonen (ISS), som går i bane rundt jorden. Foto: Reuters/Nasa/NTB scanpix

Norsk selskap bidrar med teknologi til ISS

Kongsberg Gruppen skal bidra med bredbåndstilkobling til Den internasjonale romstasjonen (ISS), som vil forbedre kommunikasjonen mellom astronauter og jorden.

Av NTB | 16.02.2020 17:46:24

Vitenskap og teknologi: – Vi er stolte av å levere teknologi til prosjektet, sier Ingelin Drøpping, konserndirektør for Kongsberg Gruppens divisjon Space & Surveillance, i en pressemelding.

15. februar startet ESA Columbus Ka-Band-terminalen (COLKa) sin reise til den internasjonale romstasjonen (ISS), som går i bane rundt jorden. Her vil terminalen bli installert på den europeiske Columbus-modulen, et vitenskapslaboratorium som er en del av ISS. Den vil da gjøre det mulig å overføre signaler til bakken kontinuerlig via European Data Relay Satellite-systemet (EDRS).

– Dette er en stor fordel for personellet om bord, for det vil gjøre det mulig for europeiske astronauter og forskere å utveksle viktig informasjon med bakkestasjoner i sanntid. De vil oppnå kommunikasjon med høyere båndbredde, raskere levering av vitenskapelige data og HD-videobilder, takket være denne terminalen, sier Drøpping.

Kongsberg Gruppen er en videreføring av Kongsberg Våpenfabrikk og staten har aksjemajoriteten i selskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: