Menu
Bent Høie og Helse- og omsorgsdepartementet har satt Norsk pandemiregister i drift. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Norsk pandemiregister i drift

I dag begynner sykehusene å registrere pasienter med bekreftet koronasmitte i Norsk pandemiregister. Slik skal man kunne forbedre behandling og oppfølging.

Av NTB | 31.03.2020 16:02:52

Medisin og helse: Registeret er en utvidelse av det eksisterende Norsk intensivregister. Nå får også pasienter som er innlagt, men uten å være på intensivavdeling, plass i registeret.

Stortinget har bevilget fem millioner kroner til registeret. Rapportene fra Norsk pandemiregister kan benyttes av Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet til oppdateringer og analyser, samt til annen forskning. Registeret vil inneholde informasjon som årsaker til smitte og tidligere og aktuell helsetilstand.

Pasienter vil kunne reservere seg.

– Det er mulig å reservere seg dersom man ikke ønsker at egne opplysninger skal inngå i Norsk pandemiregister. De som er registrert, kan be om innsyn i opplysningene som er lagret, retting og sletting, skriver Helsedirektoratet.

Helse Bergen er dataansvarlig for registeret.

(©NTB)

Flere nyheter: