Menu
Monica Th. Bjørkmann er styreleder i organisasjonen Norsk olje og gass. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norsk olje og gass suspenderer russiske selskaper

Styret i Norsk olje og gass har vedtatt å suspendere de russiske selskapene RN Nordic og Lukoil på grunn av Ukraina-invasjonen.

Av NTB | 01.03.2022 11:36:24

Krig og konflikter: – I lys av Ukraina-situasjonen har styret i Norsk olje og gass vedtatt å suspendere de russiske selskapene RN Nordic og Lukoil. For øvrig har Lukoil i dag sagt opp medlemskapet sitt i Norsk olje og gass, sier styreleder Monica Th. Bjørkmann i Norsk olje og gass, som er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for selskaper som driver på norsk sokkel.

Rødt og MDG oppfordret mandag interesseorganisasjonen til å gjøre nettopp dette.

– Det sier seg selv i situasjonen vi er kommet i nå, at russiske petroleumsselskaper ikke kan være en del av paraplyorganisasjonen Norsk olje og gass. Nå er det på tide at de kutter alle bånd og avslutter medlemskapet deres, sa nestleder Arild Hermstad i MDG til NTB.

Stadig flere norske selskaper tar grep etter den russiske invasjonen av Ukraina. Mandag besluttet styret i Equinor å stanse nye investeringer i Russland og å starte prosessen med å gå ut av eksisterende samarbeidsprosjekter i landet.

Flere nyheter: