Menu
Marius Lindvik fra Norge under Raw Air i Lillehammer tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Norsk nedtur i Raw Air, Stoch hoppet best i vinden i Lillehammer

De norske hopperne lyktes ikke i Raw Air-rennet i Lillehammer. Det ble vunnet av Kamil Stoch fra Polen.

Av NTB | 10.03.2020 19:01:36

Sport: Han hoppet hele 139,5 meter i finaleomgangen i et nesten perfekt svev. Dermed kunne polakken juble for en ny triumf og ledelse i sammendraget i hoppturneringen.

Slovenerne Ziga Jelar og Timi Zajc tok 2.- og 3.-plassen i rennet i Lysgårdsbakken, som ble det siste i årets Raw Air med publikum i bakken. Tirsdag ble det klart at det blir tomme tribuner i Granåsen og Vikersund.

– Konkurransen var ikke som forventet for oss. Vi hadde større forventninger. Det var krevende forhold med mye vind. Vi fikk ikke noe hjelp, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Robin Pedersen ble best av de norske gutta på 10.-plass. Han havnet over 20 poeng bak Stoch.

– Dagen her ga meg en kvalifiseringsseier. Jeg er veldig happy etter tre bra hopp. I Granåsen satser jeg på å fortsette i denne stimen, sa Pedersen til NRK.

Han havnet utenfor topp ti i tirsdagens renn og endte som 12.-mann. Han ligger på fjerdeplass totalt, 16,4 poeng bak Stoch.

Robert Johansson hadde uflaks med forholdene tirsdag, men ble likevel nummer 13. Daniel André Tande kom inn som 25.-mann.

– Med bakgrunn i siste anbefaling fra Folkehelseinstituttet ser vi oss nød til å arrangere Raw Air i Granåsen 11. og 12. mars uten publikum til stede. Dette er besluttet i et telefonmøte med Trondheim kommune i dag, står det i en melding fra arrangøren i Granåsen.

– Etter at FHI endret sine anbefalinger om gjennomføring av større arrangementer har Modum kommune bestemt at Raw Air i Vikersund 13.-15. mars skal gjennomføres uten publikum, heter det i en pressemelding fra Vikersund-arrangøren.

Hopperne skal ta toget til Trondheim og rennet der.

Søndagens renn i Holmenkollen blåste bort. Mandag var feltet i aksjon i Lillehammer. Der overtok Marius Lindvik ledelsen i sammendraget.

Raw Air fortsetter i Granåsen i Trondheim og i skiflygingsbakken i Vikersund. Det blir uten tilskuere.

(©NTB)

Flere nyheter: