reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Patrick Berg er koronasmittet og kan ikke bidra til å sikre Bodø/Glimt seriegull i helgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norsk landslagskvartett koronasmittet – Hansen og Rossbach i ny karantene

Landslagsspillerne Patrick Berg, Markus Henriksen, Marius Lode og Joshua King har testet positivt for koronavirus. NFF er forberedt på flere smittetilfeller.

Av NTB | 20.11.2020 14:38:42

Sport: De positive testene til eliteserietrioen Berg, Henriksen og Lode ble kjent fredag formiddag. Noen timer senere opplyste Kings klubb Bournemouth at også han er smittet.

– Spillerne som har avgitt positiv prøve, har vært i karantene på spillerhotellet siden landslagssamlingen ble avsluttet lørdag. De ville ikke risikere smittespredning ved å reise hjem og har fulgt smittevernreglene med bruk av munnbind og praktisert sosial distanse. Spillerne har ikke hatt kontakt med andre personer, sier landslagslege Ola Sand om de tre hjemlige spillerne.

Dermed vil smittetilfellene trolig ikke få konsekvenser for avviklingen av helgens runde i Eliteserien.

NFF opplyser at Bodø/Glimt (Berg og Lode) og Rosenborg (Henriksen) er varslet. Spillerne fortsetter å være i isolasjon.

– Dette er veldig synd for Markus. Det eneste som betyr noe nå, er at han ikke blir alvorlig syk, og at alt går bra med ham, sier Rosenborg-trener Åge Hareide til klubbens Twitter-konto.

– Vi var forberedt på at det ville være flere smittede i troppen på grunn av det store smittetrykket i hele Europa og i Norge, sier hun til avisen.

Overfor TV 2 legger Klaveness til at forbundet er forberedt på at det kommer flere smittetilfeller i den norske troppen.

12. november fikk landslagstroppen sitt første koronatilfelle da Omar Elabdellaoui fikk påvist smitte. Alle spillerne ble satt rett i karantene på spillerhotellet.

King testet negativt da han kom tilbake til England i starten av uken. Senere fikk han symptomer på koronasykdom, og en ny test avslørte at spissen er smittet.

Sand opplyser til NTB at spillerne har hatt litt sår hals og hatt lette forkjølelsessymptomer i etterkant av torsdagens koronatest.

Det ligger an til en dempet gullfeiring for Berg og Lode i helgen. Bodø/Glimt sikrer serietittelen med poeng mot Strømsgodset søndag. De ville i utgangspunktet ha vært ute av karantene sju timer før kampstart dersom de ikke hadde testet positivt.

Hvis Molde avgir poeng borte mot Stabæk, er seriegullet sikret allerede lørdag.

Rosenborg opplyser på Twitter at Hansen testet negativt for korona torsdag, men at han må sitte ti nye dager i karantene. Årsaken til dette oppgis ikke, men meldingen tyder på at han har hatt nærkontakt med en av de smittede spillerne.

– Han har ikke vært isolert, som Markus nå er, men vært i karantene. Hvis han har vært i nærkontakt med en av de positive, må han i ti dagers karantene, sier landslagslege Sand til NTB.

Dermed ryker Brann-kampen for målvakten. Odd-keeper Sondre Rossbach, den femte hjemlige spilleren i landslagstroppen, har også fått forlenget karantene.

– Ut fra opplysningene vår lege har, er han iallfall ikke klarert til søndag. Det er 10 dagers karantene fra siste nærkontakt, men jeg kjenner ikke alle detaljene, sier sportssjef Tore Andersen i Odd til VG.

Elitedirektør Lise Klavenes i NFF sier til VG at nyheten ikke kom overraskende.

– I Uefa-protokollen tar man høyde for smitterisiko, men målet er å eliminere videre smitte internt og å forhindre smitte til storsamfunnet. I vårt tilfelle var total isolasjon av smittet spiller første grep. Sannsynligvis har denne (Elabdellaoui) vært smitteførende samme dag som positiv test ble avlagt (torsdag 12.11.). Regler for smittevern er fulgt, men mest sannsynlig har én eller flere spillere hatt nær nok kontakt med den aktuelle spilleren til å pådra seg smitte. De tre spillerne var tilnærmet symptomfrie natt til fredag, sier Sand.

Rosenborg møter Brann tirsdag. Kampen ble flyttet for å gi André Hansen og Henriksen tid til å rekke kampen etter karantene.

(©NTB)

Flere nyheter: