Menu
Sebastian Østvold imponerte både i bakken og sporet da Norge tok lagsølv i kombinert under junior-VM i Zakopane. Foto: Heiko Junge / NTB

Norsk lagsølv i hopp og kombinert i Zakopane

Det ble norsk sølv for lag både i hopp og kombinert under junior-VM i Zakopane lørdag. I kombinert var den norske kvartetten nær gull.

Av NTB | 05.03.2022 20:51:47

Sport: Torje Seljeset, Per Einar Skjæret Strømhaug, Sebastian Østvold og Eidar Johan Strøm var best i bakken og gikk først ut i langrennsstafetten. Finland startet 1.15 minutt bak, men endte 6,5 sekunder foran etter en spennende duell om gullet.

Seljeset forsvarte ledelsen, men tapte nesten minuttet til Waltteri Karhumaa, og på neste etappe gikk Arsi Tietäväinen forbi Strømhaug, som vekslet 4,3 sekunder bak.

Med beste etappetid gikk Østvold Norge opp i ledelse igjen. Han la Eelis Meriläinen bak seg og sendte Strøm ut med 13,3 sekunders ledelse. Imidlertid avgjorde Perttu Reponen for Finland på den siste etappen. Strøm solgte seg dyrt, men måtte nøye seg med sølv. Det var god margin til bronsevinner Østerrike.

I hopprennet var det Østvold og Strøm som førte an for Norge.

Østerrikerne David Haagen, Markus Müller og Daniel Tschofenig var alle best i sin gruppe i begge omganger. Årdal var nest best i sin gruppe i begge hopp, mens Jørgensen og Olaussen var toer og treer. Gundersrud var fjerde best i sin gruppe i begge omganger. De norske holdt seg unna misser og ble belønnet med sølv.

Slovenia var knusende overlegen og seiret over 100 poeng foran Japan.

I mennenes lagkonkurranse i hopp var Østerrike suveren, men Adrian Thon Gundersrud, Johannes Årdal, Sindre Ulven Jørgensen og Iver Olaussen hoppet til sølv. De var slått med 55,8 poeng, men la Tyskland bak seg med god margin.

De norske kvinnene måtte nøye seg med femteplass i sin lagkonkurranse i hopp. Frida Berger, Ingrid Hordvik Kleven, Heidi Dyhre Tråserud og Nora Midtsundstad hoppet på det norske laget.

(©NTB)