Menu
Andreas Skoglund var ankermann på norske vinnerlaget på den blandede kombinertstafetten under junior-VM i Tyskland. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Norsk kombinertgull i blandet stafett i junior-VM

Norge ledet etter hoppingen og ikke truet i langrennet på den blandede stafetten i junior-VM i kombinert. Det ble et nytt norsk gull i Oberwiesenthal.

Av NTB | 06.03.2020 15:02:38

Sport: Sebastian Østvold, Marte Leinan Lund, Gyda Westvold Hansen og Andreas Skoglund gikk på det norske laget.

Norge gikk ut i ledelse etter hoppingen 29 sekunder foran Tyskland og med Russland 58 sekunder bak på tredjeplass. Alle de norske var blant de beste i sin gruppe i bakken. Lengst hoppet Hansen med 101,5 meter, som også var klart best i sin gruppe. Østvold hopper 99 meter, Lund 97 og Skoglund 89.

Østvold tapte 12 sekunder til tyskeren Christian Frank på første etappe over fem kilometer. Lund gjorde en solid innsats på den 2,5 kilometer lange 2. etappen, og den norske ledelsen var økt til 36,3 sekunder.

Hansen 15 sekunder til Tyskland på sin etappe, men ankermann Skoglund syntes å kontrollere avstanden ned til tyskeren David Mach og holdt ham rundt 20 sekunder bak seg gjennom det meste av etappen. 700 meter før mål var avstanden på drøyt 17 sekunder, og tyskeren ga opp. I mål ble det hele 32,8 sekunder mellom de to.

Andreas Skoglund, som ble diskvalifisert for ureglementert dress etter hoppingen i den invididuelle konkurransen onsdag, fikk en liten revansje med gullet i lagkonkurransen. Jens Lurås Oftebro vant det individuelle gullet, men han var fredag hjemme og hoppet kvalifisering til verdenscupen i Holmenkollen.

Japan sikret seg bronsen etter en skarp duell med Østerrike.

(©NTB)

Flere nyheter: