Menu
Slik så det ut etter OL-tapet for Russland i 2016. Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal helt knust etter kampen. Foto: Vidar Ruud / NTB

Norsk knockout: Best i nesten alt før OL-semifinalen

Norge slår ROC på alle de viktigste statistikkene før OL-semifinalen. Tårene fra Rio-lekene blir til norske smil om vi skal tro Stine Bredal Oftedal.

Av NTB | 05.08.2021 08:46:32

Sport: Bildet av henne og Nora Mørk etter tapet 19. august 2016 sier det meste om hvor hardt nederlaget mot Russland traff dem.

– Mange av spillerne våre har gode minner fra Rio, men også noen vonde fra kampen mot Russland. Mange av spillerne her er blitt fem år eldre, og vi har også fått inn noen nye tilskudd, sier Stine Bredal Oftedal til NTB.

Hun jakter på sitt første OL-gull. Med seg til semifinalen mot de russiske jentene, har kapteinen en OL-statistikk som indikerer en stor norsk sjanse for seier.

Det viktigste punktet først: Etter seks timers håndball for begge lag, har Katrine Lunde og Silje Solberg en samlet redningsprosent på 35. Tallet hos russerne er helt nede i 27. Det er et gap mellom keeperne så langt i turneringen.

– Ut fra statistikken i turneringen har vi et bedre målvaktpar. Men dette er ferskvare, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Dette er andre nøkkelområder (Norge nevnt først) før oppgjøret mot ROC:

Tekniske feil: 74/70

Ballerobringer: 26/23

Kontringsmål: 30/24

Skudduttelling prosent: 67/64

Uttellingsprosent straffer: 82/81

Utvisninger: 16/22.

For fem år siden brøt laget hans nesten sammen mentalt etter tap mot Russland i semifinalen i OL. Hergeirsson måtte en times tid etter kampen gi klar beskjed om at «nå er det nok» med tårer og gråt.

(©NTB)