reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tiril Eckhoff kunne juble for seier på skiskytterjaktstarten i Finland. Foto: Antti Aimo-Koivisto / AP / NTB

Norsk kjempeopptur: Eckhoff vant jaktstarten i Kontiolahti

Etter tre strafferunder på stafetten lørdag slo Tiril Eckhoff hardt tilbake med 20 treff og seier på jaktstart søndag. Marte Olsbu Røiseland ble nummer to.

Av NTB | 06.12.2020 16:08:10

Sport: – Det var deilig. Jeg har slitt de siste ukene, men jeg har fått veldig god hjelp av det teamet jeg har rundt meg. De fikk meg opp igjen. Nå forstår jeg at det er gøy å prestere selv om det ikke er mennesker her, sa Eckhoff til NRK etter løpet.

Hun startet dagen 1.01 minutt bak Sverige-stjernen Hanna Öberg, som til slutt ble nummer tre etter å ha blitt fragått av Røiseland på sisterunden.

Etter bom fra Öberg på annen og tredje skyting var luken tettet etter tre skytinger. Da gikk de to ut sammen med Røiseland, som bommet da de var på standplass for tredje gang.

Mens Eckhoff sikret sitt fjerde fulle hus, bommet de to andre en gang hver på siste skyting. Dermed var den norske seieren i boks.

– Jeg har jobbet godt med hodet. I dag kom Siegfried (Mazet) og hjalp meg på standplass. Det er små detaljer som gjør at du treffer, sa Eckhoff.

Lørdag måtte hun gå tre strafferunder etter ståendeskytingen på stafetten. Da var Norge allerede langt bak tet etter fall og ladekluss av Karoline Knotten på første etappe.

– Jeg følte jeg hadde overtaket på Hanna i sporet i dag. Jeg gikk ganske lett bak inn til første stående, og så gikk vi ikke spesielt fort på nest siste runde. På sisterunden klinket jeg til tidlig, men så holdt jeg på å tryne i svingen inn til langbakken. Da fikk jeg litt syre, men det holdt heldigvis helt inn, sa Røiseland til NRK. Hun var ekstra fornøyd med å slå nettopp Öberg.

– Det var deilig. Det var motivasjon å ha Elvira og Hanna (Öberg) foran meg fra start i dag.

Samtidig var hun klar på at det fint å se Eckhoff tilbake på topp etter en tøff start på sesongen.

– Det var rått å se på Tiril i dag, sa hun til NRK.

– Jeg er veldig fornøyd og veldig stolt av den opphentingen vi gjorde i dag etter stafetten i går. Ingen kan si at skiskyting ikke kan snu og at det ikke er spennede, sa Tandrevold.

Hun la til at hun hadde blitt forstyrret av NRKs Ola Lunde på nest siste skyting.

– Da Tril skjøt fullt hus måtte jeg ta opp første skuddet. Det han ropte ljomet over hele stadion. At det ikke ble tre på pallen i dag kan vi skylde på Ola Lunde, sa hun med glimt i øyet.

Røiseland og Öberg gikk sammen ut på siste runde, men det tok ikke lang tid før sørlendingen gikk fra svensken. Likevel kunne det blitt enda mer dramatikk.

Ingrid Landmark Tandrevold fulgte opp den norske dobbeltseieren med en sjetteplass i finske Kontiolahti.

Flere nyheter: