fbpx
Menu
Det går hardt for seg i finaleserien mellom Frisk Asker og Storhamar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Norsk ishockeydommer trakk seg fra finalekamp etter hets

Hoveddommer Roy Stian Hansen vil ikke dømme flere kamper i årets NM-sluttspill i ishockey. Årsaken er reaksjonene han har fått så langt i finaleserien.

Av NTB | 15.04.2019 18:10:23

Sport: Det skriver Norges Ishockeyforbund i en pressemelding mandag under tittelen «NIHF aksepterer ikke dommerhets».

Hansen skulle etter planen dømme mandagens oppgjør mellom Frisk Asker og Storhamar. Nyheten om at han trekker seg, kom bare timer før kampstart.

– Jeg kan bekrefte at han gjør det på grunn av presset som har vært på hans nærmeste familie og ham selv. Det er alvorlig. Det er ikke uvanlig at dommerne får kritikk for avgjørelser under kamp og etterpå, men her har det eskalert altfor langt og lengre enn vi kan akseptere, sier ishockeypresident Tage Pettersen til NTB.

– Vi aksepterer ikke hets av verken spillere eller dommere, og det er urovekkende at dette kommer fra vår egen hockeyfamilie i tillegg til engasjerte supportere, skriver Pettersen i pressemeldingen.

Storhamar-trener Fredrik Söderström var blant dem som var knallhard etter at laget fikk et mål som kunne avgjort den femtefinalekampen annullert. Han er tydelig på at det finnes grenser for hva man sier til dommerne.

– Hets eller trusler er helt uakseptabelt. Det er helt klart. Hets og trusler må også skilles fra kritikk, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Flere spillere ga klar beskjed om hva de mente om avgjørelsen. Også gjestene fra Asker var kritiske til at det tok så lang tid.

Tommy Søstumoen er hentet inn som Hansens erstatter. Han dømmer mandagens kamp sammen med Jørn Mccall Ekeberg.

Frisk Asker leder finaleserien 3-2, og de vil med ny seier bli norgesmestere for første gang siden 2002. En eventuell sjuende og avgjørende kamp vil gå i Hamar onsdag.

En annullering av et Storhamar-mål i den femte kampen er blant situasjonene som har skapt reaksjoner. Ishockeyforbundet står på at avgjørelsen var korrekt.

I den aktuelle situasjonen brukte dommerteamet over 12 minutter på å komme fram til at Storhamar ikke skulle få tildelt det avgjørende målet. Like etterpå avgjorde istedenfor Frisk Asker, til hjemmelagets store frustrasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: