Menu
Dommere Tor Olav Johnsen og Knut Einar Bråten kan se fram til å dømme sluttspillet i eliteserien. Foto: Carina Johansen / NTB

Norsk ishockey prioriterer sluttspillet – poengsnitt kan avgjøre grunnserien

Norsk ishockey ønsker å fastsette datoen for serieavslutningen for å gi forutsigbarhet til klubbene og sørge for at man får spilt sluttspill i eliteserien.

Av NTB | 24.01.2022 12:36:32

Sport: Det opplyser sportssjef Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund. Hockeyen har slitt tungt med koronasmitte, og mange kamper er blitt utsatt. Det har ført til skjevhet i antall spilte kamper og frykt for at man ikke får fullført serien med 45 runder som planlagt.

Både i 2020 og 2021 ble det gjeve NM-sluttspillet kansellert som følge av koronapandemien.

– Jeg tror vi må ha en forutsigbarhet gjennom at vi setter en sluttdato for serien, og så går vi til det sluttspillet som alle ønsker.

– Hvis det blir så mange endringer framover at vi ikke får spilt alle kampene, så avsluttes serien som den står med en prosentvis utregning av poeng som gir en rangering i sluttspillet. Vi har hatt et håp om å få spilt alle kampene, men som alle skjønner, begynner det å gå tomt for dager, sier Salsten.

– Du kan prøve å legge planer på planer, men det må ofte endres fordi at det er så uforutsigbart. Så det vi gjør nå, er egentlig å bare fylle opp med kamper i alle serier. Vi spiller de kampene vi kan spille, legger han til.

– Det å sette ligaen på pause har vi vurdert som lite fornuftig foreløpig. Det medfører bare at det definitivt ikke blir spilt kamper. Og igjen, kamper har vi hatt for lite av, så vi ønsker å spille det vi kan.

De strenge koronareglene har gjort at mange spillere har havnet i karantene som nærkontakter. Per nå har Vålerenga spilt færrest kamper med 26, mens Grüner og Sparta står med 32 spilte kamper.

I fjor ble hockeysesongen avlyst 17. mars på grunn av stort smittetrykk. I år har man i det minste klart å spille flere kamper enn i fjor, og Salsten håper man kan fortsette å holde trykket oppe.

(©NTB)

Flere nyheter: