reklame for smiaa
Menu
Teamleder Guttorm Brattebø (t.v.) og medisinsk ansvarlig Johnny Aslaksen på pressekonferansen tirsdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norsk helseteam tilbake i Norge etter å ha bistått italiensk sykehus

Det norske helseteamet som har bistått et koronarammet sykehus i Italia, landet tirsdag i Norge igjen. – Det var en reise inn i det ukjente, sier teamlederen.

Av NTB | 28.04.2020 19:03:08

Medisin og helse: – Vi har kommet hjem fra en plass hvor vi har sett hvordan det går dersom man ikke rekker å iverksette gode nok tiltak tidlig nok, sa medisinsk ansvarlig Johnny Aslaksen, som innstendig oppfordret nordmenn til å ta myndighetenes helseråd på alvor.

Han og teamleder Guttorm Brattebø fra Helse Bergen ble takket og ønsket velkommen hjem av både DSB-direktør Elisabeth Aarsæther, helsedirektør Bjørn Gulvåg og helseminister Bent Høie (H).

– Svaret på disse utfordringene som vi nå står i, er mer internasjonalt samarbeid, mer solidaritet og at de ulike landene erkjenner at uten samarbeid, så har vi veldig lite å stille opp med, sa Høie.

Teamet, som besto av 16 sykepleiere og leger, samt tre personer fra Sivilforsvaret, ankom Italia 8. april, hvor de har bistått på sykehuset Bolognini di Seriate utenfor Bergamo, som er omgjort til hospital for de sykeste koronapasientene.

Bergamo i Lombardia-regionen er, med sine drøyt 120.000 innbyggere, blant områdene i verden som er hardest rammet av koronapandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: