Menu
Jeanette Hegg Duestad var med på det norske laget som tok sølv i rifle for lag under EM luftvåpen søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Norsk EM-sølv i skyting luftrifle

Rifleskytterne Jeanette Hegg Duestad, Jenny Stene og Johanna Reksten sikret seg søndag sølv for lag under EM luftvåpen i Polen.

Av NTB | 01.03.2020 20:31:24

Sport: De sikret seg finaleplass med kvalifiseringsskytingen lørdag, da Duestad og Stene tok seg til finale. I den innledende finaleskytingen søndag var de nest best med 625,9 poeng, slått bare av Russlands 627,6. Dermed ble det gullfinale mellom de to lagene.

Der var russerne best igjen, og de norske måtte nøye seg med sølv.

Norge ledet 4-0 i finalen, men russerne kom sterkt tilbake og hadde hele fire «matchballer» på stillingen 15-7. Norge reddet tre av dem, før de på det avgjørende enkeltskuddet var 0,1 bak. Dermed fikk Russland to nye poeng og vant 17-13.

– Vi ønsker å ha det gøy både i forberedelsene til og gjennomføringen av konkurransene. Derfor dro vi fram parykkene. Vi koste oss på standplass og er veldig glade for sølvmedaljene, sa Duestad i en pressemelding fra Norges Skytterforbund.

Mens 21-åringene Stene og Duestad har deltatt i både EM, VM og verdenscup tidligere, var det seniordebut for 20-årige Reksten.

– Det er fantastisk å vinne medalje for Norge sammen med Jenny og Jeanette, og jeg er svært fornøyd med egen innsats også, sa Reksten.

I den innledende skytingen var de norske svært jevne. Duestad skjøt 208,8 poeng, Stene 208,7 og Reksten 208,4.

De norske mennene var også i lagfinale søndag, men endte sist blant de seks finalelagene i den innledende skytingen og kom ikke til medaljeduell. På laget skjøt Øyvind Flatla (208,7), Endre Hagelund (207,4) og Henrik Larsen (206,7).

Det ble russisk seier også blant mennene.

– Det var nesten at vi tok russerne, men vi må være fornøyde uansett. En flott opplevelse og artig med medalje, sa Jenny Stene, som i likhet med lagvenninnene stilte til finalen med parykk i rødt, hvitt og blått.

– Sølv i EM er en stor prestasjon, to europarekorder fra kvalifiseringen det samme. Dette er unge utøvere som fortsatt har mye å gå på. De overrasker og imponerer stadig, sa sportssjef Tor Idar Aune.

(©NTB)

Flere nyheter: