Menu
Jørgen Baklid (i midten) og Anna Ulvensøen (til h.) tok bronse på sprintstafetten i EM skiorientering. Her er de sammen med Audun Heimdal ved en tidligere anledning. Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB

Norsk EM-bronse i skiorientering – tapte fotofinish mot Sverige

Jørgen Baklid og Anna Ulvensøen gikk inn til bronse i tirsdagens sprintstafett i EM skiorientering. Det var mesterskapets første norske medalje.

Av NTB | 25.01.2022 16:06:54

Sport: Russerne var suverene og tok de tre første plassene, men ettersom bare beste lag fra hver nasjon teller i EM-kampen kunne Sverige og Norge gjøre opp om sølvet i spurtduell. Der var svenskene så vidt foran.

– Jeg tapte spurten på veldig stive bein. Jeg trodde den svenske jenta var for langt bak, men hun tok meg likevel, sa Ulvensøen, som medga at hun merket høyden. Mesterskapet i Bulgaria avvikles 1500 til 1800 meter over havet.

– Det var litt surt å tape spurten, men det hadde vært verre om det var spurt om 3.-plass og medaljen hadde røket.

Det var flotte forhold tirsdag, med sol fra skyfri himmel og gode løyper.

– Det var skikkelig moro å gå, og bra at vi fikk med oss medalje, sa Baklid.

Norge stilte tre lag. Bjørnar Kvåle og Evine Westli Andersen gikk i mål som nummer 10, Eskil Frøiseland og Synne Strand som nummer 12. De talte altså ikke i EM.

Russland har tatt samtlige gull så langt i EM. Onsdag er det langdistanse med fellesstart, mens EM avsluttes torsdag med stafett.

(©NTB)

Flere nyheter: