reklame for Utvik Autoservice
Menu
Jomar Blekkan sammen med Looking Superb før Elitloppet i trav søndag. Foto: Per Jørgensen / Equus / NTB scanpix

Norsk Elitloppet-fiasko – Looking Superb ikke kjapp nok

Veteranen Jomar Blekkan (66) fikk sin drøm oppfylt om å kjøre Elitloppet, men det endte i gedigen nedtur. Looking Superb fikk aldri opp farten og ble slått ut.

Av NTB | 31.05.2020 17:47:44

Sport: Fra et meget vrient startspor (sju) havnet Looking Superb som ventet i baktroppen etter at åpningsrushet hadde lagt seg. Da var to betrodde hester allerede borte på grunn av galopp, og det så veldig lyst ut for Looking Superb en liten stund.

Men 7-åringen kom likevel aldri inn i løpet og var slått med mange lengder av de beste. Looking Superb ble nummer fem, og bare de fire beste kom med i finalen. Vant gjorde franske Earl Simon.

I det andre heatet vant norskfødte og italienskeide Cokstile etter en meget imponerende innsats. Han er en het vinnerkandidat foran finalen.

Cokstile ble solgt av sin norske eier for et snaut år siden og har siden vunnet en rekke store løp med base i Italia.

Blekkan hadde en dramatisk opptakt til Elitloppet da han fikk jernspon i det ene øyet tidligere denne uka. Det ordnet seg bra etter en tur på sykehus. 60 mil i bilen søndag morgen og formiddag førte Blekkan til Solvalla-banen til sin største oppgave i karrieren.

For første gang på halvannet år fikk han søndag kjøre Looking Superb.

Finalevinneren av Elitloppet (start 20.30) får vel 3 millioner norske kroner.

Blekkan kjøpte inn hesten på en auksjon i 2014. Looking Superb kostet 370.000 kroner. Etter en fin karriere i Norge tok karrieren helt av da hesten flyttet til Frankrike høsten 2018. Der løp Looking Superb inn vel 4 millioner kroner i løpet av bare sju-åtte måneder.

(©NTB)

Flere nyheter: