Menu
Norwegian kan starte jakten på frisk kapital etter at kreditorene har stemt ja til redningsplanen for andre gang. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norsk dommer godkjente Norwegians redningsplan

Norwegian kan starte jakten på frisk kapital etter at kreditorene har stemt ja til redningsplanen for andre gang, og en norsk dommer har godkjent planen.

Av NTB | 12.04.2021 12:34:19

Økonomi og næringsliv: Irske High Court godtok i slutten av mars planen for å redde Norwegian fra konkurs og sendte prosessen videre til en norsk domstol for videre godkjenning.

Behandlingen av Norwegians konkursbeskyttelse og redningsplan har pågått i Norge de siste to ukene, skriver Dagens Næringsliv.

Fredag utløp fristen for kreditorene til å avgi stemmer i den norske prosessen. Utfallet, via den oppnevnte rekonstruktøren, endte med et klart flertall for å godta planen – og dommer Leif Villars-Dahl i Oslo byfogdembete har godkjent Norwegians rekonstruksjon.

Dermed er planen godkjent og kreditorene får et begrenset oppgjør – og Norwegian kan starte jakten på 4,5 milliarder kroner i frisk egenkapital.

Norwegian har vært gjennom en hestekur av de sjeldne de siste månedene i kampen for unngå konkurs. Fra å være et stort selskap med rundt 150 fly og omfattende langdistansenett, så vel som ruter i Europa og Sør-Amerika, skal selskapet tilbake til å hovedsakelig satse på kortdistanse i Norge og noe i Europa.

Flyparken skal ned til 50 fly, og alle langdistanseruter skal vekk. Gjelden i flyselskapet skal reduseres til om lag 20 milliarder kroner, ned fra nesten 70 milliarder i november i fjor.

(©NTB)

Flere nyheter: