Menu
Feststemning, gledestårer og norsk debut er noe av det publikum kan forvente når verdensberømte La Scala igjen åpner dørene i Milano. Arkivfoto: Marco Brescia / La Scala / AP / NTB

Norsk debut når La Scala gjenåpner i Milano

Mandag gjenåpner Milanos operahus La Scala. På scenen står den norske sopranen Lise Davidsen i sin debut i den verdensberømte salen.

Av NTB | 10.05.2021 15:10:06

Kultur og underholdning: – Jeg er sikker på at gledestårene kommer når publikum vender tilbake til La Scala. Vi har alle lyttet til konsertopptak i godstolen, men det kan ikke sammenlignes med følelsene som kommer fram når man er til stede, kvaliteten og det vakre i den naturlige lyden, sier direktør Dominique Meyer.

En av dem som skal bidra til vakker og naturlig lyd mandag, er Lise Davidsen fra Stokke i Vestfold. Sopranen skal tolke arier fra Richard Wagners «Tannhäuser», Richard Strauss’ «Araidne auf Naxos» og Pjotr Tsjajkovskijs «Spardame».

– Dette er som å bli dobbelt gjenfødt. Toscanini åpnet La Scala etter krigen og vi prøver å gjenopplive det etter pandemien. Det er den samme viljen til å overleve, sier bassklarinettist Stefano Cardo.

Mandagens forestilling avsluttes med slavekoret fra Giuseppe Verdis «Nabucco». Det ble også fremført under Toscaninis konsert i 1946.

(©NTB)

Flere nyheter: