Menu
Det norske laget tok bronse i lagsprint. Foto: Geir Olsen / NTB

Norsk bronse med bismak i skøyte-VM: – Litt rart

Julie Samsonsen, Martine Ripsrud og Marte Furnée tok bronsemedaljen på lagsprinten i skøyte-VM på Hamar lørdag. Det var imidlertid bare tre lag med.

Av NTB | 05.03.2022 19:07:12

Sport: Grunnet at det bare var tre lag med var de norske kvinnene klare på at de ikke hadde noe press på seg, og at de ville bruke konkurransen på å øve seg på å gå sammen.

Samsonsen ledet an i den første runden, mens Ripsrud gikk den andre runden i front. Furnée hang imidlertid bak de to lagvenninne i store deler av løpet, og de tapte noe tid på det. Furnée falt over målstreken i den siste runden, men det ble likevel norsk medalje.

– Vi skal være fornøyde med å ta med oss medalje, men vi kan nok gå bedre. Det var litt vanskelig å høre hvor vi hadde hverandre siden det var så mye jubel i hallen, sa Ripsrud til Viaplay.

De havnet sist i feltet med Nederland og Polen. Nederlenderne sikret gullet etter et sterkt løp fra blant andre sprintverdensmester Jutta Leerdam og -sølvvinner Femke Kok. Det norske laget var nesten seks sekunder bak sølvvinner Polen.

– Det er litt rart at vi skal sitte her å være så langt bak og fortsatt ta medalje. Det er kjipt at det bare er tre lag med, fortsatte Ripsrud.

(©NTB)