Menu
Halvor Egner Granerud hoppet godt for Norge i lagkonkurransen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Norsk bronse i lagkonkurransen i skiflygings-VM

Norge tok bronsen i lagkonkurransen i skiflygings-VM i Vikersund søndag takket være et sterkt siste hopp av Marius Lindvik. Slovenia vant suverent.

Av NTB | 13.03.2022 18:25:09

Sport: Etter første omgang var Norge 7,2 poeng bak treer Østerrike og hadde 21 poeng opp til toer Tyskland i kampen om medaljene bak suverene Slovenia.

Johann Forfang hoppet 210,5 meter i finaleomgangen og knappet litt innpå medaljerivalene, som ikke fikk maks ut av hoppene til Michael Hayboeck og Severin Freund.

Men som i første omgang tapte Norge terreng etter hoppet til Daniel-André Tande. Hans hopp på 192,5 meter gjorde at Tyskland stakk ifra og tok et grep om sølvet.

Halvor Egner Granerud fikk sjansen etter forfall tfra Robert Johansson og leverte strålende i begge omganger. Finalehoppet på 222 meter gjorde at Norge var 6,2 poeng unna bronse før siste hopp.

Dermed var det duket for ny duell mellom Østerrikes Stefan Kraft og Marius Lindvik. Nordmannen vant duellen med et hopp på 228 meter. Det var nok til bronse etter at Kraft landet på 220 meter.

Slovenia innfridde sitt favorittstempel og vant med klar margin foran Tyskland på sølvplass.

(©NTB)

Flere nyheter: