Menu
Adevinta ble notert på Oslo Børs i 2019. Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal og Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund fikk ringe med bjella. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Norsk annonseselskap kobles til Ebay-oppkjøp

Adevinta er i samtaler om å overta Ebays rubrikkannonse-del, ifølge Wall Street Journal. Det blir mandag varslet en kunngjøring fra det norske selskapet.

Av NTB | 20.07.2020 11:33:31

Kultur og underholdning: Mandag kveld melder nyhetsbyrået Reuters at Adevinta har vunnet budrunden. Nyhetsbyrået siterer to ikke navngitte kilder med kjennskap til saken, skriver Dagens Næringsliv.

Adevinta, som i fjor ble skilt ut fra Schibsted, ble ilagt en børspause mandag morgen. Ifølge meldingen på Oslo Børs kommer dette som følge av en ventet kunngjøring. Også handelen med Schibsted-aksjer ble stanset med samme begrunnelse.

Wall Street Journal viser til kilder med kjennskap til saken. Avtalen – som kan bestå av et oppgjør i kontanter og aksjer – kan komme på plass så tidlig som mandag, skriver den amerikanske avisa.

Avisa kjenner ikke til prisen, men kilder opplyser at rubrikk-virksomheten prises til om lag 8 milliarder dollar – rundt 75 milliarder kroner.

Bloomberg meldte ved 9.45-tiden at det skal nærme seg en avtale, skriver E24. Kildene opplyser at avtalen kan være verdt cirka 9 milliarder dollar.

Hovedkonkurrenten skal være Prosus, som har gitt et rent kontanttilbud.

(©NTB)

Flere nyheter: