Menu
Aleksander Fjeld Andersen (t.v.) havnet i drama under skiskytterstafetten lørdag. Her veksler han med Sverre Dahlen Aspenes. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Norsk 7.-plass etter kaos på skiskytterstafetten

Det norske herrelaget ble nummer sju i en dramatisk skiskytterstafett i tyske Ruhpolding lørdag. Underveis skjøt Sverige på Norges blink.

Av NTB | 14.01.2022 15:52:19

Sport: Det norske laget besto av Aleksander Fjeld Andersen, Sverre Dahlen Aspenes, Johannes Dale og Erlend Bjøntegaard. Russland vant verdenscupstafetten foran Tyskland og Hviterussland.

Norge fikk rennet ødelagt allerede på første etappe. Det viste seg at Sveriges Peppe Femling hadde skutt på Andersens blink, og det ga følgefeil. Andersen fikk beskjed om å gå to strafferunder.

Dermed sendte han ut Aspenes to og ett halvt minutt bak ledende USA.

– Det er det merkeligste jeg har opplevd noen gang. Jeg treffer på førsteskuddet mitt, og samtidig så går skive to ned. Og så bare av reaksjon går jeg på tredje skive og så fortsetter bare skivene å falle, sa Andersen til NRK.

– Etter jeg har fått opp skivene igjen, får jeg beskjed om å skyte ekstraskuddene. Deretter får jeg beskjed om å gå to strafferunder. Det ødelegger jo hele løpet. Det skal ikke skje.

Derfra og ut ble det ingen stor norsk dag. Aspenes, Dale og Bjøntegaard kunne lite gjøre med utgangspunktet. Norge fikk etter hvert to minutter fratrekk på tiden, men det ble for langt opp.

(©NTB)

Flere nyheter: